Radiološka diagnostika

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite

Rentgenski posnetki se uporabljajo tudi med posegi za spremljanje razvoja ter ugotovitve rezultatov zdravljenja. Imeti možnost opravljanja radioloških posnetkov znotraj ordinacije je pomembno za pravočasen pristop k postopku in čimprejšnjo terapijo. Prav tako dosegljivost radioloških naprav omogoča pravilno spremljanje poteka posega.

S pomočjo rentgenskih posnetkov lahko odkrijemo najpogostejša obolenja kot je karies, zelo so koristni tudi pri ugotavljanju stanja celotnega razvoja zob. Rentgenski posnetki se uporabljajo tudi v primeru poškodbe zob zaradi travme ter za identifikacijo patoloških sprememb na zobnem tkivu.

V Riviera Dent uporabljamo Trophy Ellities za intraoralno RVG slikanje (radioviziografija), za 2D in 3D slikanje zob in čeljusti pa uporabljamo najsodobnejše naprave priznanega proizvajalca Planmeca – ProOne in ProMax 3D. Kot že omenjeno, lahko opravimo:

RVG lokalno slikanje zoba

RTG ortopan

3D CT slikanje

Teleradiografijo

Intraoralno slikanje – RVG – se uporablja za slikanje določenega posameznega zoba.

FOTKA 2D panoramsko slikanje – RTG ortopan – poleg prikaza zobovja omogoča tudi vpogled v čeljustne kosti in maksilarne sinuse, kar omogoča pregled morebitnih poškodb, ključnega pomena pa je tudi pri načrtovanju implantoloških posegov.

CBCT – 3D slikanje – uporabljamo, ko nam 2D ​​slika ne zadostuje ali ko potrebujemo vpogled v tretjo dimenzijo, na primer pri načrtovanju implantoloških in večjih kirurških posegov. 3D posnetek nam zagotovi popolne informacije do najmanjših podrobnosti

Morda vas bo zanimalo

IMPLANTOLOGIJA

riviera dent

ORTODONTIJA

konzervativa
preventiva

PREVENTIVA I
KONZERVATIVA

teddy

OTROŠKA
STOMATOLOGIJA

riviera dent - negative

POGLEJ VSE

Riviera