Search
Close this search box.

Implantologija

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite na telefonsko številko:

Dentalni implantati kot najboljša rešitev
za nadomeščanje zob

Implantati so najboljša rešitev za nadomeščanje izgube enega ali več zob. Pozitivno vplivajo ne le na videz, temveč tudi na hranjenje in govorjenje. Poleg tega bo vgradnja implantata pomagala pri ohranjanju preostalih zob ter se ne bodo »poškodovali« z brušenjem kot pri vgradnji mostička. Implantati bodo prav tako preprečili resorpcijo (izgubo) čeljustne kosti, ki se pojavi pri izgubi več zob.

Kaj so in kako delujejo implantati:

Implantat je nadomestek, ki po obliki spominja na korenino zoba, izdelan pa je iz biokompatibilne kovine, titana ali cirkona, ter se vgradi v kost čeljusti.

Implantati se uporabljajo pri realizaciji protetskega nadomestka s kronami, mostički, All-on-four, All-on-six ali protezami na lokatorjih, oziroma mu služijo kot opora.

Po treh do šestih mesecih pride do osteointegracije. V tem času bo implantat zarastel s kostjo in se potem nanj postavi gingiva former, ki pomaga pri formiranju gingive za kasnejše postavljanje suprastrukture implantata, na katerega se zatem vgradi izbrani protetski nadomestek.

Kaj morate vedeti, če razmišljate o vgradnji implantata?

Odločitev o vgradnji implantata je pomembna, strokoven pristop pa je že od konzultacij in prvih faz posega predpogoj za dober uspeh. Zato je že pred začetkom postopka potrebno opraviti število diagnostičnih posegov, da lahko preverimo in omogočimo uspešnost vgradnje. Osnova za vgradnjo implantata je količina kosti v čeljusti, zato obstajajo določeni primeri, ko vgradnja ni možna ali pa je pred začetkom posega potrebno opraviti dodatne posege kot je dvig sinusov in/ali presaditev kostnega presadka.

Poleg tega dejavnika bo specialist moral oceniti tudi posamezne rizične dejavnike kot so druge bolezni in pacientove navade. Vgradnja implantata se ne izvaja na težko obolelih pacientih (karcinom, diabetes), če pa se odločite za ta poseg je vsekakor priporočljiva opustitev kajenja.

Vzdrževanje in trajnost rezultata

O uspešnosti tretmaja skrbi vaš zdravnik dentalne medicine, vendar je vzdrževanje in trajanje implantata deloma odvisno tudi o pacientu. Kot pri naravnih zobeh je tudi pri implantatih ključno vzdrževanje pravilne higiene in skrb o prevenciji. Če ste torej včasih preskakovali redne kontrole pri zdravniku dentalne medicine, z implantati tega vsekakor ne bi smeli početi. Vaš zdravnik dentalne medicine bo namreč zlasti v času neposredno po vgradnji spremljal stanje implantata in pravočasno reagiral, če opazi kakšno spremembo.

Materiali, ki jih uporabljamo v implantologiji

Uspešnost posega vgradnje implantata je poleg osebnih dejavnikov vsakega pacienta v veliki meri odvisna tudi od strokovnosti zdravnika dentalne medicine, kirurga in materialov, ki se uporabljajo. Zato v Riviera Dentu poleg 20-letnih izkušenj in nenehnega usposabljanja izbiramo tudi najboljše materiale.

Zato uporabljamo implantate priznanih podjetij Bredent, Dentium i Megagen-Anyridge, katerih kakovost potrjujejo ISO certifikati. Premium implantati Megagen-Anyridge so po raziskavah bili dve leti zaporedoma razglašeni za ene izmed vodilnih sistemov za implantologijo v svetu. V Riviera Dentu sledimo načelu, ki kombinira resno diagnostiko in konzultacije, pravilne priprave in oceno pacienta ter strokovnost v izvedbi posega in izbrane materiale, zaradi česar vam lahko zagotovimo pozitiven izid in trajne rezultate.

Riviera