Otroška stomatologija

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite

Otroška stomatologija je del dentalne medicine, ki se ukvarja s preventivo in zdravljenjem otroških zob.

Za zdravje je potrebno začeti skrbeti že v najmlajših letih, tako z nego mlečnih zob kakor s spremljanjem razvoja trajnih. Pomembno se je že od malih nog naučiti pravilnega vzdrževanja higiene ustne votline in pridobiti navado obiskovanja zdravnika dentalne medicine. Zato so ravno te prve izkušnje pri zdravniku dentalne medicine ključne ne le za zdravje, temveč tudi za pozitivno naravnanost in preprečevanje strahu pred zobarjem. Zdravnik bo vam in vašemu malčku razložil, kako pravilno vzdrževati higieno, na kaj biti pozoren ter vas poučil o pravilni pogostosti rednih kontrol.

Poleg svetovanja in spremljanja razvoja zob, najpogostejši posegi pri otrocih vključujejo preventivne postopke kot so:

Pečatenje fisur

Fluoridacija zob

Zdravljenje mlečnih zob

Vendar s pojavitvijo trajnih zob postane zelo pomembno spremljanje njihove pravilne rasti tako kot položaja v čeljusti ter jih obravnavati z morebitnimi ortodontskimi posegi.

Obiščite Riviera Dent z vašimi najmlajšimi še pred nastankom morebitnega zapleta ter tako pridobite zaupanje v zdravnika dentalne medicine in dobro navado rednih pregledov. Skupaj pa se boste naučili, kako pravilno skrbeti o zobkih, da bodo tudi kot odrasli uživali v lepem nasmehu in ohranili zdravje.

Morda vas bo zanimalo

riviera dent

ORTODONTIJA

usluge

INVISALIGN

konzervativa
preventiva

PREVENTIVA I
KONZERVATIVA

radiološka dijagnostika

RADIOLOŠKA
DIAGNOSTIKA

riviera dent - negative

POGLEJ VSE