Search
Close this search box.

Otroška stomatologija

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite na telefonsko številko:

Pedodontija ali otroško zobozdravstvo je del dentalne medicine, ki se ukvarja s preventivo in zdravljenjem zob pri otrocih.

Za zdravje je potrebno začeti skrbeti že v najmlajših letih, tako z nego mlečnih zob kakor s spremljanjem razvoja trajnih. Pomembno se je že od malih nog naučiti pravilnega vzdrževanja higiene ustne votline in pridobiti navado obiskovanja zdravnika dentalne medicine. Zato so ravno te prve izkušnje pri zdravniku dentalne medicine ključne ne le za zdravje, temveč tudi za pozitivno naravnanost in preprečevanje strahu pred zobarjem. Zdravnik bo vam in vašemu malčku razložil, kako pravilno vzdrževati higieno, na kaj biti pozoren ter vas poučil o pravilni pogostosti rednih kontrol.

Poleg svetovanja in spremljanja razvoja zob, najpogostejši posegi pri otrocih vključujejo preventivne postopke kot so:

Pečatenje fisur

Fluoridacija zob

Zdravljenje mlečnih zob

S pojavom stalnih zob pa postane pomembno nadzorovati njihovo pravilno rast     postavitev v čeljusti ter dostopati do morebitnih ortodontskih posegov.

Obiščite Riviera Dent z vašimi najmlajšimi še pred nastankom morebitnega zapleta ter tako pridobite zaupanje v zdravnika dentalne medicine in dobro navado rednih pregledov. Skupaj se boste naučili, kako pravilno skrbeti za svoje zobe, da bodo uživali v lepem nasmehu in ohranili svoje zdravje tudi v zrelih letih.

Morda vas bo zanimalo

Riviera