Search
Close this search box.

Preventiva i konzervativa

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite na telefonsko številko:

Preventivno

Preventiva je najboljši način za ohranjanje zdravja zob in ustne votline, zato čeprav se s preventivnimi posegi začne že v zgodnji mladosti, niso omejeni le na najmlajše. Pravilna in redna prevencija lahko namreč odloži številne bolezni in ohrani zdravje zob skozi vse življenje.

Osnova preventivne stomatologije so ustrezne higienske navade in redne kontrol e, po katerih lahko sledijo posegi, ki preprečujejo obolenja, negujejo sklenino in dlesni ter ohranjajo dentalno zdravje. Sem štejemo:

Pečatenje fisur

Čiščenje kamna

Fluoridacijo zob

Pjeskarenje

Konzervativa

Konzervativno zobozdravstvo vključuje najpogostejše dentalne posege. Do poškodb zob namreč najpogosteje pride ravno s procesom nastanka kariesa, ki poškoduje zobno tkivo. Z odstranjevanjem kariesa se poškodovano zobno tkivo nadomešča s plombo, ki replicira obliko poškodovanega dela, da se obdrži pravilna funkcija zoba ter estetika. Ti posegi se lahko uporabijo tudi v primeru manjših poškodb po travmi (pok zoba) ali eroziji zobnega tkiva.

Konzervativa zajema:

Čiščenje kamna

Zdravljenje kariesa

Zalivke – plombiranje zob

Inlay, onlay in overlay zobne prevleke

Zdravljenje zobne korenine – endodontija.

Najnovejši materiali, ki se uporabljajo za zobne plombe so posebej zasnovani tako, da omogočijo trajnost plomb ter zadovoljijo visoke estetske kriterije. Ravno zato v Riviera Dentu uporabljamo izključno materiale najnovejše generacije, ki zagotavljajo dolgotrajnost posega ter vgrajujemo plombe, ki so po barvi in teksturi identične zobu.

Morda vas bo zanimalo

Riviera