Invisalign

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite

Inovacija v ravnanju zob

Invisalign je sistem prozornih aparatov za zobe, t.i. »alignerjev«, oziroma opornic, ki se izdelajo za vsakega pacienta individualno. Med terapijo z Invisalign aparati se izdela več opornic, ki se jih postopoma prilagaja novemu položaju zob ter se tako na koncu terapije doseže idealen nasmeh.

Tehnologija Invisalign je bila razvita približno dvajset let nazaj v ZDA, od tedaj pa se je razširila po svetu ter se uspešne terapije s temi prozornimi opornicami danes štejejo v milijonih.

Kako prozorne opornice delujejo?

Takoj na začetku se izdela kalup vaših zob, na podlagi katerega bo zdravnik oblikoval podroben načrt terapije s pomočjo 3D planerja ClinCheck. Ta sistem omogoča predvidevanje premikov, ki jih bodo zobje imeli med vsako fazo terapije, kar omogoča podrobno načrtovanje ter predvidevanje končnih rezultatov. Tako se lahko izdela več različnih opornic, ki se jih postopoma zamenjuje.

Vsaka opornica se uporablja dva tedna, v tem času pa se zobje počasi premikajo vse do želenega položaja, občasne kontrole pri zdravniku pa zagotavljajo dober napredek in udobje terapije.

Če ne dobite drugačnih navodil, je potrebno opravljati redne preglede najmanj vsakih šest do osem tednov.

Invisalign opornice se nosijo 20 do 22 ur na dan, razen med obrokom in umivanjem zob, zaradi česar so izjemno praktične, ker so ravno hranjenje in vzdrževanje higiene, poleg estetike, največja težava klasičnih aparatov.

invisalign
riviera dent
Inovativna tehnologija

Sistem Invisalign je v stalnem razvoju, zato vam lahko ponudimo vrhunske ortodontske rešitve.

Preprosto, praktično in neboleče

Edini zobni aparat, ki ne povzroča težav s higieno, hranjenjem in estetiko ter nima neprijetnih žic

Skrbno načrtovano zdravljenje

S sistemom ClinCheck je vsaka faza zdravljenja skrbno načrtovana, rezultati pa predvideni že od samega začetka

Na milijone bolj zadovoljnih pacientov

Več kot 14 milijonov pacientov z vsega sveta je izbralo Invisalign za popoln nasmeh.

Ali je Invisalign primeren za vas?

Invisalign aparati so primerni za korekcijo večine ortodontskih težav, bodisi tistih v položaju zoba, kot je prevelika ali premajhna razdalja, ali napačnega ugriza.

Pred začetkom terapije bo vaš zdravnik s pomočjo Invisalign sistema za načrtovanje terapije ocenil, ali je Invisalign primeren za vas in koliko časa bo terapija trajala za doseganje popolnega položaja zob, s tem pa tudi čudovitega nasmeha.

Play Video

Morda vas bo zanimalo

IMPLANTOLOGIJA

riviera dent

ORTODONTIJA

konzervativa
preventiva

PREVENTIVA I
KONZERVATIVA

teddy

OTROŠKA
STOMATOLOGIJA

riviera dent - negative

POGLEJ VSE

Riviera