Search
Close this search box.

All on 4/6

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite na telefonsko številko:

Implantologija All-on-4 in All-on-6

Zobni implantati All-on-4 in All-on-6: kdaj in kako se uporabljajo
Implantologija je popolna rešitev za vse primere, kjer je potrebno nadomestiti enega ali več zob, tako kot pri popolni izgubi zoba. Številne pomanjkljivosti klasičnih mobilnih zobnih protez so namreč spodbudile oblikovanje novih rešitev, zaradi česar vedno več pacientov izbira nekatere od možnih alternativ. Med njimi se je profilirala tudi možnost nadomeščanja vseh zob zgornje ali spodnje čeljusti z uporabo manjšega števila implantatov, ki so zaradi strateškega pozicioniranja in posebno načrtovane vgradnje, zadostni kot opora mostičku. Gre za t.i. All-on-4 in All-on-6 metodah. Razlika med tema dvema metodama je v številu implantatov, izbira pa je odvisna od stanja in količine kostnega tkiva.

Katere so lastnosti proteze na štirih implantatih?

Mobilna proteza je klasični nadomestek v primeru izgube vseh zob ene ali obeh čeljusti. Vendar je ona pogosto vzrok za številne težave tako kot povzročitelj resnih težav na tkivih ustne votline in se zato nekateri pacienti nikoli ne navadijo na protezo.
V takšnih primerih je rešitev s štirimi, ali včasih več implantati, popolna.

Metoda namreč predvideva vgradnjo implantatov na tistem položaju, kjer bodo najbolje prispevali k stabilnosti proteze, ki se na njih postavlja, z upoštevanjem tudi volumna kosti posameznega dela čeljusti. oleg tega je zaradi poševnega pozicioniranja majhno število implantatov zadostno za zagotovitev stabilnosti in trdnosti, s čimer se onemogoči premikanje ali poškodbe proteze.

Potek posega

Po resni in individualni diagnostiki, ki vključuje vse kriterije, po katerih se ugotavlja izvedljivost, zahtevnost in trajanje posega, bo zdravnik lahko ocenil, ali je ta metoda najboljša rešitev ali gre za večje število vsadkov, tj. on-6 metoda, je primernejša za posamezen primer. Zdravnik bo prav tako ocenil, ali so potrebni pripravljalni posegi pred vgradnjo implantatov.
Po vgradnji se začne faza zdravljenja in osteointegracije, med katero nastaja popolna povezava med kostjo in implantatom, ki pa traja od tri do šest mesecev. Med to fazo pacient ne mora nujno biti brez zob, saj je danes možno postaviti začasno protezo, ki jo bo po osteointegraciji zamenjala trajna fiksna proteza. Gre za metodo, ki kombinira čim manjše število implantatov in začasno protezo za zagotovitev estetike in funkcionalnosti takoj po posegu, ki pa je cenovno ugodna in primerna različnim potrebam.

Dogovorite termin na naši kliniki in začnite takoj z diagnostiko ter izvedite, ali je metoda All-on-4 / All-on-6 primeren za vaše težave in potrebe.

Dodatne informacije

Riviera