Oralna kirurgija

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite

Oralna kirurgija je veja v zobozdravstvu, ki obsega kirurške posege na področju ust in čeljusti. Oralno kirurgijo običajno izvaja oralni kirurg. Gre za specialiste dentalne medicine, ki imajo napredno izobraževanje in usposabljanje za oralnokirurške posege.

Najpogostejši kirurški posegi:

Puljenje zob

Vgradnja implantatov

Regeneracija kosti

Nivelacija kosti

Dvig sinusnega dna

Apikotomija

Nekaj primerov oralne kirurgije:

Kot je že bilo omenjeno, oralna kirurgija, med ostalim, vključuje puljenje poškodovanega zoba ali korenine, ki ju ni mogoče pozdraviti. Če zoba ne moremo pozdraviti z endodontskim postopkom, ga bomo poskusili rešiti, oziroma se izogniti puljenju, s kirurškim postopkom, ki ga imenujemo apikotomija, kjer po operativni poti odstranimo apikalno tretjino korenine (vršiček korenine). Ko to ni možno, je puljenje zoba zadnji poseg v terapiji posameznih bolezni.

Na drugi strani sta tudi kirurška posega, ki se uporabljata pred vgradnjo implantatov, in sicer ko je potrebno nadomestiti kost: dvig sinusnega dna in regeneracija kosti.

Pri določenih ortodontskih posegih ali težavah pri zobljenju prav tako lahko posegamo po kirurškem posegu kot je kortikotomija.

Oralna kirurgija vključuje tudi posege na mehkem tkivu kot je odstranitev cist ali oralnofacialna korekcija.

Morda vas bo zanimalo

IMPLANTOLOGIJA

all on 4

ALL ON 4

oralna kirurgija

PODIZANJE SINUSA

teddy

KOSTNI PRESADEK

riviera dent - negative

POGLEJ VSE