Search
Close this search box.
Dvig sinusnega dna

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite na telefonsko številko:

Sinus lift je kirurški postopek, ki se uporablja za povečanje količine kosti v zgornji čeljusti (maksili) na območju kočnikov in predkočnikov.

Sama operacija je neboleča in se izvaja pod delovanjem lokalne anestezije. Poseg izvedemo tako, da naredimo majhen rez na dlesni v predelu premolarjev in molarjev, s čimer razkrijemo podležeče kostno tkivo. Kirurg nato naredi majhno odprtino v kosti in previdno dvigne membrano, ki obdaja sinusno votlino. Ko je membrana dvignjena, se ta prostor napolni s kostno nadomestno maso, da se dobi dovolj volumna kost za kasnejšo vgradnjo zobnih vsadkov. Nato je potrebno počakati 6-8 mesecev, da se ustvari dovolj količine kosti in da se lahko nadaljuje z vgradnjo zobnih vsadkov.

Ko se umetna kost stopi z okolno kostjo, se lahko zobni vsadki namestijo v novo povečano kost, kar zagotavlja stabilno osnovo za nadomestne zobe.

Po posegu je mogoče doživeti blago otekanje tega dela obraza. Možna je krvavitev iz nosu. Ne priporoča se pihanje nosu, da ne bi prišlo do premikanja kosti, ki je bila vstavljena v sinus ali da ne bi prišlo do počenja šivov po posegu. Potrebno je jemati analgetike po potrebi, piti antibiotike in izpirati usta s slino. Večina pacientov občuti le malo nelagodja po posegu.

Morda vas bo zanimalo

IMPLANTOLOGIJA

riviera dent

ORTODONTIJA

konzervativa
preventiva

PREVENTIVA I
KONZERVATIVA

teddy

OTROŠKA
STOMATOLOGIJA

riviera dent - negative

POGLEJ VSE

Riviera