Skip to main content

Radiologija

Radiološka snemanja so pogosto temelj za uspešno diagnosticiranje ter načrtovanje terapije in dentalnih postopkov. Rentgenski posnetki se uporabljajo tudi med posegi za spremljanje razvoja ter ugotovitve rezultatov zdravljenja. Imeti možnost opravljanja radioloških posnetkov znotraj ordinacije je pomembno za pravočasen pristop k postopku in čimprejšnjo terapijo. Prav tako dosegljivost radioloških naprav omogoča pravilno spremljanje poteka posega.

S pomočjo rentgenskih posnetkov lahko odkrijemo najpogostejša obolenja kot je karies, zelo so koristni tudi pri ugotavljanju stanja celotnega razvoja zob. Rentgenski posnetki se uporabljajo tudi v primeru poškodbe zob zaradi travme ter za identifikacijo patoloških sprememb na zobnem tkivu.

Glede na namen je mogoče narediti intraoralne posnetke, ki vključujejo manjša področja čeljusti ali panoramske posnetke, oziroma ortopantograme. Poleg tega da prikazujejo zobe, panoramski posnetki omogočajo tudi vpogled v čeljustne kosti ter maksilarne sinuse, kar omogoča pregled morebitnih poškodb, pomembni pa so tudi pri načrtovanju implantoloških posegov.

V Riviera Dentu lahko opravite obe vrsti posnetkov, intraoralne oz. RVG (radioviziografija) s Trophy Ellitys napravo ter natančne panoramske posnetke ob minimalnem sevanju z vrhunsko napravo Planmeca ProOne.