Skip to main content

Otroška stomatologija

Za zdravje je potrebno začeti skrbeti že v najmlajših letih, tako z nego mlečnih zob kakor s spremljanjem razvoja trajnih. Pomembno se je že od malih nog naučiti pravilnega vzdrževanja higiene ustne votline in pridobiti navado obiskovanja zdravnika dentalne medicine. Zato so ravno te prve izkušnje pri zdravniku dentalne medicine ključne ne le za zdravje, temveč tudi za pozitivno naravnanost in preprečevanje strahu pred zobarjem. Zdravnik bo vam in vašemu malčku razložil, kako pravilno vzdrževati higieno, na kaj biti pozoren ter vas poučil o pravilni  pogostosti rednih kontrol.

Poleg svetovanja in spremljanja razvoja zob, najpogostejši posegi pri otrocih vključujejo preventivne postopke kot so pečatenje fisur ali fluoridacija zob. Vendar s pojavitvijo trajnih zob postane zelo pomembno spremljanje njihove pravilne rasti tako kot položaja v čeljusti ter jih obravnavati z morebitnimi ortodontskimi posegi.

Obiščite Riviera Dent z vašimi najmlajšimi še pred nastankom morebitnega zapleta ter tako pridobite zaupanje v zdravnika dentalne medicine in dobro navado rednih pregledov. Skupaj pa se boste naučili, kako pravilno skrbeti o zobkih, da bodo tudi kot odrasli uživali v lepem nasmehu in ohranili zdravje.