Search
Close this search box.
Rešitve za nadomeščanje več zob

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite

V primeru izgube več zob se možnosti za njihovo nadomeščanje nanašajo na protetske mobilne in fiksne rešitve, tako kot implantološke, z enim ali več implantatov.

Nadomeščanje zob z implantati

Odvisno od posameznega primera zobna implantologija omogoča različne rešitve za situacije, v katerih pacientu manjka več zob. En primer je vgradnja več implantatov, na katere se potem postavijo keramične krone, ali manjšega števila implantatov, na katere se postavi mostiček. V slednjem primeru je včasih potrebno izvesti pripravljalne posege na dlesnih ali čeljustni kosti.

V obeh primerih poseg ne vpliva na bližnje zdrave zobe, sama rešitev z implantati pa je ugodna za zdravje kostnega in mehkega tkiva. Kot pri vsakem implantološkem posegu so redne kontrole in vzdrževanje higiene ključni za njegov uspeh in dolgotrajnost.

Klasični protetski posegi

Ko pacientu manjka več zob se kot tradicionalne protetske metode njihovega nadomeščanja lahko uporabljajo fiksne in mobilne proteze. V prvem primeru gre za mostičke, ki se jih postavi na za to pripravljene bližnje zobe, medtem ko se v slednjem primeru delna proteza zavaruje z zaponami in je snemljiva.

V obeh primerih je stabilnost proteze manjša kot pri implantatih, medtem ko je vpliv na bližnje zobe in tkiva precejšen.

Obrnite se na Riviera Dent in si izberite najboljšo rešitev za nadomeščanje zob. Kontaktirajte nas in dogovorite termin pregleda. Z veseljem vam bomo svetovali in predlagali možen potek posega.

Morda vas bo zanimalo

oralna kirurgija

ORALNA KIRURGIJA

protetika

PROTETIKA

radiološka dijagnostika

RADIOLOGIJA

konzervativa
preventiva

PREVENTIVA I
KONZERVATIVA

riviera dent

POGLEJ VSE

Riviera