Search
Close this search box.

Proteze na vsadkih – lokatorji in proteze na prečki

Prostheses on implants

Implantacijo umetnih zob v primeru popolne izgube vseh elementov običajno rešujemo z mobilnimi protezami, saj morebitni preostali zobje pogosto niso primerni za uporabo fiksnih rešitev, na primer mostov. Vendar pa je s hibridno rešitvijo, ki združuje vsadke in mobilno protezo, mogoče doseči bistveno boljše rezultate, ki bodo zagotovili udobje in praktičnost ter bodo močnejši in estetsko bolj sprejemljivi kot običajne mobilne proteze. Gre za proteze, ki se postavljajo s pomočjo lokatorjev ali na t. i. prečko.

V obeh primerih se uporablja manjše število vsadkov, najmanj 2 ali 4, odvisno od primera in čeljusti, nanje pa se pritrdi proteza.

Pri protezah na lokatorjih najprej vgradimo vsadke, po obdobju osteointegracije pa se nanje namestijo lokatorji. Lokatorji se prav tako namestijo na protezo, ki je prilagojena vsakemu pacientu ter popolnoma ustreza njegovim naravnim zobem in obliki čeljusti. To omogoča povezavo vsadka in proteze, lokatorji pa zagotavljajo trdnost, hkrati pa omogočajo odstranitev proteze za namene vzdrževanja higiene.

Proteza na prečki je podobna rešitev, vendar je v tem primeru proteza nameščena na kovinskem elementu, ki povezuje vsadke in ostane trajno v čeljusti. Proteza je nameščena na prečko z utorom, ki se popolnoma prilega individualizirani protezi, saj je tudi prečka izdelana posebej za vsakega pacienta. To zagotavlja trdnost in popolno funkcionalnost proteze, kar omogoča varno žvečenje in uporabo proteze brez neba. Tudi v tem primeru lahko protezo odstranite za namene vzdrževanja higiene.

Z uporabo manjšega števila vsadkov in delno fiksne proteze v oba opisana primera dosežemo več prednosti. Razen zgoraj navedenega, namestitev vsadka preprečuje izgubo kosti, izbira določene metode pa je odvisna od posameznih značilnosti, kot je npr. medčeljustni odnos. Stopite z nami v stik in predlagali vam bomo idealno rešitev za vas.

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite na telefonsko številko:

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite na telefonsko številko:

Riviera