Search
Close this search box.

Prednosti cirkonske krone

Advantages of a zircon crown

izbiro ciljno usmerjenih in kakovostnih rešitev, ki zagotavljajo trajnost rezultatov posameznih postopkov. Poleg tega, da doktor dentalne medicine po diagnozi bolezni ali težave podrobno razloži možne rešitve, je pomembno vedeti, katere možnosti so vam na voljo.

Danes je tako mogoče izbrati številne različne rešitve za fiksne protetične nadomestke in krone so ravno to. Uporabljajo se takrat, ko je treba narediti obnovo zoba oz. kadar je njegova krona tako poškodovana, da zalivk ni mogoče uspešno uporabiti, zobna korenina pa je še vedno zdrava.

Možnosti se v glavnem delijo na brezkovinske krone in krone s kovinskim ogrodjem. Zahvaljujoč biokompatibilnosti in videzu, ki je zelo podoben naravnim zobom, so ena najboljših rešitev cirkonske keramične krone. Cirkon namreč omogoča izdelavo krone brez kovinske podlage, kar daje prednost videzu, ki popolnoma posnema naravni videz, saj cirkon prepušča in lomi svetlobo kot pravi zobje. Pri kovinskih kronah obstaja možnost, da ogrodje krone postane vidno zaradi umika dlesni, kar pa ni možno v primeru keramično-cirkonskih kron.

Cirkon je prav tako zelo trden material, ki zagotavlja stabilnost in trpežnost krone, poleg tega pa cirkonske krone ne povzročajo alergijskih reakcij, ki včasih spremljajo tiste s kovinskim ogrodjem.

Možnost uporabe cirkonijevih kron je odvisna od posameznega primera, zato vam bo doktor dentalne medicine svetoval, ali so cirkonijeve krone prava izbira za vas.

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite na telefonsko številko:

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite na telefonsko številko:

Riviera