Search
Close this search box.
Nadomeščanje vseh zob

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite

V primeru popolne izgube zob v eni ali obeh čeljustih se možne rešitve za nadomestitev vseh zob zmanjšajo na fiksno protezo na implantatih ali mobilno protezo.

Totalne mobilne proteze

So proteze, ki nadomeščajo izgubo vseh zob. Poleg tega, da le deloma vračajo funkcionalnost pri hranjenju in estetiko, te proteze ne pomagajo pri ohranjanju zdravja mehkih in trdih tkiv ustne votline. Ravno nasprotno, pogosto povzročajo vnetje dlesni in nekateri pacienti se na njih nikoli popolnoma ne navadijo.

Totalne fiksne proteze – All-on-4 ali All-on-6

Fiksne proteze na implantatih so veliko ugodnejše, tako na osebni ravni pacienta kot v medicinskem smislu. Le te se v sodobni implantologiji postavljajo z vgradnjo manjšega števila implantatov, običajno štirih ali šestih, ki so nameščeni tako, da omogočajo čim večjo stabilnost proteze.

Ta rešitev zamenjave vseh zob zahteva kakovostno diagnostiko, saj je pred njo pogosto kostnina ali ekstrakcija preostalih zob.

Vendar lahko v primeru, ko so v ustih še vedno prisotni zdravi zobi, še vedno delujejo kot nosilci za začasni mostiček, ki se lahko uporablja v času od vgradnje implantata do postavljanja trajne proteze. V nasprotnem se lahko v tem času uporablja mobilna proteza.

Na kliniki Riviera Dent lahko izvedemo vse diagnostične posege, ki so potrebni za oceno možnosti vgradnje totalne fiksne proteze. Kontaktirajte nas in dogovorite pregled!

Morda vas bo zanimalo

oralna kirurgija

ORALNA KIRURGIJA

protetika

PROTETIKA

radiološka dijagnostika

RADIOLOGIJA

konzervativa
preventiva

PREVENTIVA I
KONZERVATIVA

riviera dent - negative

POGLEJ VSE

Riviera