Search
Close this search box.
Nadomeščanja enega zoba

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite

V primeru izgube zoba se v dentalni medicini običajno priporočata dve različici nadomeščanja enega zoba: delna proteza (fiksni mostiček) in krona na implantatu.

Mostiček – fiksna delna proteza

Fiksni mostiček je sestavljen iz krone, ki zapolni prostor manjkajočega zoba in se pričvrsti na dva sosedna zoba s pomočjo dveh dodatnih kron. Za pritrditev mostička je potrebno izbrusiti zobe, ki bodo služili kot nosilci, kar dolgoročno lahko ogrozi njihovo zdravje, s tem pa tudi protetski nadomestek. Včasih je pred samim posegom potrebno odstraniti zobni živec zoba nosilca.

Poleg tega da nadomešča estetske in funkcionalne značilnosti zob, ta metoda ne vpliva na zadrževanje kostnega mozga in ne preprečuje umika dlesni.

Zobni implantat

Vgradnja zobnega vsadka   nima negativnega vpliva na okoliške zobe, pozitivno pa vpliva na zadrževanje kostnega tkiva in dlesni. Po vgradnji implantata in ozdravitvi se nanj vgradi krona, izdelana tako, da popolno imitira obliko in površino naravnega zoba.

Zobni implantat je trajna rešitev, če seveda pacient vzdržuje redno higieno in redno kontrolno obiskuje zdravnika dentalne medicine. Zato menimo, da je ta metoda najboljša za nadomeščanje enega zoba, saj poleg nadomeščanja izgubljenega zoba ohranja zdravje celotne ustne votline.

Manjka vam eden zob? Obrnite se na nas in dogovorite pregled, da vam lahko svetujemo glede metode nadomeščanja, ki vam bo najbolje ustrezala!

Morda vas bo zanimalo

oralna kirurgija

ORALNA KIRURGIJA

protetika

PROTETIKA

radiološka dijagnostika

RADIOLOGIJA

konzervativa
preventiva

PREVENTIVA I
KONZERVATIVA

riviera dent

POGLEJ VSE

Riviera