Search
Close this search box.

Luske – zaveznice popolnega nasmeha

Luske so majhni keramični elementi, s katerimi se prevlečejo zobje za izboljšanje njihovega videza in skrivanje estetskih pomanjkljivosti. Običajno so izdelane iz keramičnega ali porcelanskega materiala, ki popolno posnema videz in barvo zob, uvrščajo pa se med fiksne protetične nadomestke. Obstajajo tudi luske iz kompozitnih materialov, katerih življenjska doba je krajša, vendar so popravljive.

Kdaj se luske uporabljajo?

Tudi ob popolni negi in redni higieni se na zobeh včasih pojavijo majhne pomanjkljivosti kot so sprememba barve ali razpoke zaradi poškodbe. Luske so zato izredno koristne v situacijah kot so:

– diskromija zob

– pomanjkljivosti sklenine

– diskoloracija zob

– pomanjkljiva oblika zob

– korekcija položaja zob

– abrazija zob

Postopek postavljanja in nega lusk:

Luske se izdelujejo tako, da se prilagodijo obliki in barvi okoliških zob ter se s posebnim materialom (adhezivno cementiranje) lepijo na zob, ki ga je potrebno prekriti. Zob je potrebno le rahlo zbrusiti, kar ne vpliva na njegovo zdravje. Postopek je povsem neboleč in kratkotrajen.

Luske so dolgoročna rešitev za estetske težave, posebej na sprednjih zobeh, z rednimi kontrolami pri zobozdravniku pa se omogoča njihova dolgotrajnost in zdravje obravnavanega zoba. Luske ne zahtevajo posebne nege, vendar je potrebna vzdrževati redno higieno in izogibati se pretrdi hrani, ker bi jih lahko poškodovala.

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite na telefonsko številko:

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite na telefonsko številko:

Riviera