Search
Close this search box.

Digitalno ortopan slikanje

Natančno diagnosticiranje je ključno pri zdravljenju bolezni zob, pri čem se redno uporablja rentgensko slikanje ustne votline. Samo na ta način lahko zobozdravnik dobi vpogled v stanje ne samo zob, temveč tudi kosti ter morebitnih vnetnih procesov, kar olajšuje diagnosticiranje in pospešuje zdravljenje. Danes se vedno pogosteje uporablja 2D in 3D slikanje, oziroma ortopan ali ortopantomogram, kar vključuje slikanje obeh čeljusti, čeljustnega sklepa in sinusa, ki omogoča vpogled ne samo v stanje zob, temveč tudi okoliško mehko tkivo.

Zaradi digitalnih metod lahko izdelamo popolne slike čeljusti v le nekaj minutah, slike pa so bistveno kakovostnejše od klasičnega rentgena. Ta vrsta rentgenskih slik je še posebej koristna pri načrtovanju implantoloških in kirurških posegov.

Kako poteka slikanje?

Naprave, ki izvajajo ortopan slikanje, krožijo okoli glave pacienta in oddajajo snop rentgenskih žarkov. Le slikanje traja največ trideset sekund, slika pa je takoj dosegljiva v digitalni obliki na računalniku. Količina sevanja, ki ji je pacient izpostavljen med slikanjem, je minimalna in ne predstavlja nikakršne nevarnosti po zdravje.

V Riviera Dentu nudimo pacientom digitalno ortopan slikanje z  napravo Planmeca , za potrebe diagnostike kakor tudi v okviru načrtovanja implantoloških posegov.

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite na telefonsko številko:

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite na telefonsko številko:

Riviera