Search
Close this search box.

Dentalna implantologija: metoda All-on-4

Implantološka metoda All-on-4 je inovativni in minimalno invazivni poseg, ki omogoča istočasno zamenjavo vseh zob ene čeljusti. Ta metoda je bila razvita leta 1998, ko je prvič implementiran sistem s štirimi strateško postavljenimi implantati, od katerih sta dva zadnja postavljena poševno, kar omogoča njihovo uporabo kot oporo za fiksni mostiček ali protezo.

Prednosti All-on-4 metode so večkratne, nanašajo pa se na hitrost posega, tako kot na njihov vpliv na življenje pacienta. Glede na to da se postavljajo samo štirje implantati, je poseg ugodnejši glede na nekatere druge implantološke rešitve.

Ena izmed osnovnih prednosti je možnost postavljanja implantatov tudi v primeru pomanjkanja optimalne količine kostnega tkiva, in sicer ravno zaradi poševno postavljenih zadnjih implantatov. Poleg tega lahko v večini primerov takoj po posegu postavimo začasni mostiček ali protezo, kar pacientu omogoča nemoteno opravljanje vseh aktivnosti brez podaljšanega okrevanja in ob minimalnem prilagajanju. Zaradi tega v tem primeru ne pride do negotovosti v govoru in potrebe po posebno prilagojeni prehrani, kar bistveno olajša postoperativno obdobje. Po treh ali štirih mesecih se začasna proteza zamenja s fiksno.

Metoda All-on-4 je tako odlična zamenjava z mobilnimi protezami ter prinaša vse prednosti fiksne protetike, še posebej za zdravje ustne votline. Seveda je možnost uporabe te metode individualna, zato vaš zdravnik dentalne medicine odloča glede priporočila po obsežnih diagnostičnih pregledih.

Zato vam v Riviera Dentu ponujamo možnost podrobne diagnostike s ciljem ugotavljanja možnosti uporabe All-on-4 metode ter tako skupaj s pacientom sprejmemo odločitev za vsak posamezen primer. Pri samem posegu so zaradi uporabe vrhunskih implantatov podjetja Megagen in vrhunske diagnostične priprave, tveganja slabih rezultatov minimizirani.

Obrnite se na nas brez obotavljanja. Lahko takoj začnemo z diagnostičnimi posegi ter vam predlagamo okvirno ponudbo.

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite na telefonsko številko:

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite na telefonsko številko:

Riviera