Search
Close this search box.

CAD/CAM tehnologija v dentalni medicini

V zadnjih letih se v dentalni medicini vedno več uporabljajo digitalne metode, ki omogočajo lažjo in hitrejšo diagnostiko, načrtovanje in izdelavo protetičnih elementov. Velik preobrat v izdelavi protetičnih nadomestkov je predstavila CAD/CAM tehnologija (»Computer-Aided Design/Computer-Aided Manufacturing«).

Gre za tehnologijo, ki je bila razvita za potrebe drugih industrij, kjer je ključna natančnost dizajna in izdelave komponent, v dentalni medicini pa se je priredila za potrebe protetike in implantologije.

Kaj je CAD/CAM?

Uporaba CAD/CAM tehnologije v dentalni medicini vključuje več korakov. Za začetek je potrebno slikati območje ustne votline s pomočjo intraoralnega laserskega skenerja. Ta nadomešča klasične odtise z izdelavo zelo natančne digitalne slike.

Končna slika se uporablja za načrtovanje in oblikovanje protetičnih nadomestkov ob upoštevanju anatomskih lastnosti okoliškega tkiva z bistveno večjo natančnostjo. Ta sistem prav tako pacientu omogoča vpogled v pričakovane rezultate.

Po izdelavi končne rešitve se nadaljuje na izdelavo protetičnega nadomestka, kar ne zahteva pošiljanje odtisov v laboratorij. S tem se postopek bistveno pospeši, možnosti za napake pa so zmanjšane. Z uporabo tega sistema dobimo bistveno boljše rezultate v krajšem času, lasersko slikanje pa je s tem prijetnejše in hitrejše od klasičnega odvzema odtisa.

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite na telefonsko številko:

Dogovorite se za termin

ali nas pokličite na telefonsko številko:

Riviera